Officiellt Vasaloppscenter

Official Vasaloppet Center
Konstsnöanläggningen Vreta SkiCenter är ett av landets
officiella Vasaloppscenter.

Vreta SkiCenter är certifierat av Vasaloppet. Det sätter Linköping och Östergötland på Sverigekartan när det gäller längdskidåkning. Vasaloppet har ett uttalat samarbete med ett 20-tal certifierade träningsanläggningar runt om i landet. Det är utvalda anläggningar med en medveten satsning på längdskidåkning, cykling eller löpning. Bara tre av de officiella Vasaloppscentren ligger söder om Stockholm, samtliga i Västra Götaland. Vreta SkiCenter en av Vasaloppets särskilt rekommenderade anläggningar.

Vreta SkiCenter har arbetat långsiktigt för att bli en av södra Sveriges bästa anläggningar när det gäller längdskidåkning och detta är ett bra kvitto på det arbetet. Om man ser vilka de andra certifierade anläggningarna är, så förstår man att vi har gjort något riktigt bra. Det här sätter Linköping och Östergötland på Sverigekartan när det gäller längdskidåkning.

Vasaloppet är ett av landets starkaste varumärken när det gäller tävling och motion. Så detta samarbete kan göra oss till ett av Linköpings mesta besöksmål vintertid. Och vi vill fortsätta utveckla anläggningen. Målet är att  ha hela konstsnöspåret öppet efter en veckas kyla under en normalvinter. Men det kräver ytterligare investeringar i anläggningen.

Vreta SkiCenter omfattar totalt 21 km längdskidspår av varierande svårighetsgrad, varav 3,3 km med konstsnö. Konstsnöslingan drivs gemensamt av Vreta Skid- och Motionsklubb och Vreta Klosters golfklubb.

Vreta Kloster GK ser samarbetet med Vasaloppet som ett sätt för klubben att ta ytterligare ett steg i att utveckla anläggningen till en toppmodern året-runt anläggning. Det unika samarbetet mellan Vreta Kloster golfklubb och Vreta Skid -och Motionsförening visar att det går att utveckla både sin egen och en gemensam verksamhet

Detta är ett mycket gott exempel i golf-Sverige på hur en golfanläggning kan utvecklas till en året-runt-anläggning.

Välkommen till vår anläggning!