Alla inlägg av admin

Vreta SkiCenter officiellt Vasaloppscenter

PRESSMEDDELANDE 

Official Vasaloppet Center

Konstsnöanläggningen Vreta SkiCenter har utsetts till ett av landets
officiella Vasaloppscenter.
– Att Vreta SkiCenter certifieras av Vasaloppet är otroligt roligt, säger
Pontus Boström, ordförande i Vreta Skid- och Motionsklubb. Det sätter Linköping och Östergötland på Sverigekartan när det gäller längdskidåkning.

Vasaloppet har ett uttalat samarbete med ett 20-tal certifierade träningsanläggningar runt om i landet. Det är utvalda anläggningar med en medveten satsning på längdskidåkning, cykling eller löpning. Bara tre av de officiella Vasaloppscentren ligger söder om Stockholm, samtliga i Västra Götaland. Nu är även Vreta SkiCenter en av Vasaloppets särskilt rekommenderade anläggningar. Och Pontus Boström är mycket nöjd med det nya samarbetet.

-Vi har arbetat långsiktigt för att bli en av södra Sveriges bästa anläggningar när det gäller längdskidåkning och det här är ett bra kvitto på det arbetet, säger han. Om man ser vilka de andra certifierade anläggningarna är, så förstår man att vi har gjort något riktigt bra. Det här sätter Linköping och Östergötland på Sverigekartan när det gäller längdskidåkning.

-Vasaloppet är ett av landets starkaste varumärken när det gäller tävling och motion. Vi tror att samarbetet kan göra oss till ett av Linköpings mesta besöksmål vintertid. Och vi vill fortsätta utveckla anläggningen. Målet är att vi ska ha hela konstsnöspåret öppet efter en veckas kyla under en normalvinter. Men det kräver ytterligare investeringar i anläggningen.

Vreta SkiCenter omfattar totalt 21 km längdskidspår av varierande svårighetsgrad, varav 3,3 km med konstsnö. Konstsnöslingan drivs gemensamt av Vreta Skid- och Motionsklubb och Vreta Klosters golfklubb. Vreta Kloster GK:s ordförande Staffan Johansson ser samarbetet med Vasaloppet som ett sätt för klubben att ta ytterligare ett steg i att utveckla anläggningen till en toppmodern året-runt anläggning.

– Det unika samarbetet mellan Vreta Kloster golfklubb och Vreta Skid -och Motionsklubb visar att det går att utveckla både sin egen och en gemensam verksamhet, säger Staffan Johansson. Vi är ett mycket gott exempel i golf-Sverige på hur en golfanläggning kan utvecklas till en året-runt-anläggning.

För mer information, kontakta:
Staffan Johansson
Ordförande i Vreta Kloster golfklubb och Vretaslingan
staffan5308@hotmail.com
0766-77 26 91

Pontus Boström
Ordförande Vreta Skid- och Motionsklubb
pontus.bostrom@sef.se
072- 734 87 31

 

 

Erbjudande medlemmar att teckna 5 årsavtal

Erbjudande till medlemmar i
Vreta Skid- och Motionsklubb och Vreta Kloster golfklubb
att teckna 5-årsavtal 2017/2018 – 2021/2022
Obs förlängd anmälningstid till 15 oktober!

Alla 5-årsavtal som såldes vid färdigställandet av Vretaslingan har nu gått ut och under senaste säsongen har det kommit många frågor om möjlighet att köpa nya 5-årsavtal. Konstsnöspåret har varit mycket välbesökt, besökare från när och fjärran, har verkligen uppskattat vår anläggning. Nyckeln till detta är en fantastisk hög spårkvalitet som få anläggningar kan mäta sig med.
Sedan starten har vi arbetat med att förbättra anläggningen. Vi har bytt till en effektivare
pist/spårmaskin, köpt in en fyrhjuling med vagn och en skoter för spårning av natursnöspåren. Dessutom har vi utökat med två snökanoner. Allt detta har bidragit till snabbare snöläggning och högre kvalitet på spåren. Förra säsongen utökade vi möjligheten till högre eluttag, 500 Ampere,  så att vi kan använda alla fyra snökanonerna när det är riktigt kallt. Vi har ett gäng kompetenta snöläggare som tillsammans med idéella krafter kan jobba dygnet runt. Verksamheten inför kommande säsong planeras just nu och vi ser fram emot säsong 2017/2018.
Styrelsen har beslutat att ge medlemmarna möjlighet att köpa 5-årsavtal som gäller gäller säsong 2017/2018 och 5 säsonger framåt och betalas som en engångsavgift. Teckning kan ske t.o.m. 15 oktober 2017 och betalningen ska ske senast 31 oktober 2017.

Pris individ medlem från 16 år……………… …………………………………………4.300 kr
Pris familj medlem*…………………..…………………………………………………..6.750 kr

* Familj ska tydas så att det gäller två generationer, (oavsett antal barn) mantalsskrivna på samma adress. För ”generation ett” gäller medlemskap i VKGK eller VSoMK och för ”generation två” gäller att de inräknas i familjeavgiften så länge de är juniorer, 0-21 år när avtalet startas. Ålder baseras på det år man fyller, och inte det datum man fyller.
Barn under 16 år åker alltid gratis i Vretaslingan

Anmälan sker på här!  Anmälning där uppgift om namn, epostadress, telefonnummer, personnummer och adress och föreningstillhörighet på alla personer från 16 år lämnas. Meddela även om Du vill ha kvitto för friskvårdsbidrag. Efter anmälan skickas en avisering av avgiften ut via mail. Frågor angående erbjudandet mailas till info@vretaslingan.se
Varmt välkommen!
Vretaslingan ek förening
Styrelsen

Erbjudande till medlemmar! Förlängd anmälningstid!

Erbjudande till medlemmar i Vreta Kloster Golfklubb och Vreta Skid- och Motionsklubb
Obs förlängd anmälningstid till 15 oktober!

Planeringen av skidsäsongen 2017/2018 är i full gång och liksom tidigare säsonger har vi ett riktat erbjudande till medlemmar. Boka säsongskort 2017/2018 nu och betala senast 31 oktober 2017 till föregående säsongs pris

Skidkort 2017/18, medlem, enskild……………………………………..   950 kr
Skidkort 2017/18, medlem, familj………………………………………. 1 350 kr

Familj ska tydas så att det gäller två generationer, (oavsett antal barn) mantalsskrivna på samma adress. För ”generation ett” gäller medlemskap i VKGK eller VSoMK och för ”generation två” gäller att de inräknas i familjeavgiften så länge de är juniorer, 0-21 år. Ålder baseras på det år man fyller, och inte det datum man fyller.
Barn under 16 år åker alltid gratis på Vreta SkiCenter.

Anmälan gör du på www.vretaslingan.se Fyll i samtliga uppgifter, namn, epostadress, telefon, personnummer och adress. Fyll i föreningstillhörighet och meddela om du vill ha kvitto för friskvårdsbidrag. Klicka därefter på rutan Skicka. Så snart vi har  behandlat din anmälan får du ett mejl med instruktioner för betalning och skidkortet skickas så snart betalningen registrerats.

Tips! Använd din friskvårdspeng  
Har du kanske inte utnyttjat hela din friskvårdspeng? Längdskidåkning ingår i det skattemässiga begreppet motion/friskvård, vilket innebär att du som arbetstagare kan få hela, eller del av, avgiften ersatt av din arbetsgivare mot uppvisande av kvitto. Notera redan i anmälan om du önskar kvitto för friskvårdsbidrag.

Väl mött i vinterns skidspår!
Styrelsen

Handelsbanken Vreta SkiMaraton 18/2 (Linköping)

Senaste nytt från snöläggarna är att snöproduktionen har gått bra senaste dygnen och att loppet kommer att genomföras. Med största sannolikhet kommer vi att knyta ihop vår konstsnöslinga på 3,2 km och köra 13 varv. Det kommer mestadels att vara 4 spår i bredd. För er som känner slingan så kommer vi att köra moturs som förra året vilket innebär att det till stora delar blir lättåkt men med en slakmota mitt på varje varv. Vi sätter ett tillfälligt max deltagarantal på 400. Ser vi att det blir kallt på tävlingen så att vi får hårda spår så kommer maxtaket ökas till 500. Vi har prelimärt fått in några elitåkare som kommer att köra i år, bland annat vår egen Gustaf Niord.

Just nu har vi ca 85 anmälda. Sista anmälningsdag är den 13/2 eller när vi nått 400 deltagare. De sista dagarna brukar vi få in 50-100 anmälningar per dag så vila inte för länge på hanen, först till kvarn gäller.

Vi har ett bra prisbord med 8000 i träningsbidrag till vinnaren i H21 och 2000 till vinnaren i D21.

All övrig info finns på www.vretasomk.se

Träningsläger i längdskidåkning med teknikfokus

Pia

Vreta Ski Center 14-15 januari 2017

I samarbete med Vreta Ski Center leds träningen av Max Bergström, skidlärare vid Längdcentrum Orsa Grönklitt, och Pia Andersson, av Svenska Skidförbundet certifierad längdcoach. Tekniklägret riktar sig till män och kvinnor 15 år och äldre med intresse att utveckla sin tekning i längdskidåkning.

Programmet innehåller såväl klassisk- som fri teknikträning
• Korta teoripass varvade med praktiska teknikövningar på snö
• Individuell återkoppling

Du erbjuds helpension och boende i Vreta Ski Centers stugby.
Priset per deltagare är 2350 kr, inkl. moms, spåravgift tillkommer
Antal deltagare är begränsat – din anmälan behöver vi senast den 3 januari 2017 eller tills träningslägret är fulltecknat.

Välkommen med anmälan till pia.andersson@boremail.com – När din anmälan är registrerad återkommer vi med mer information. Vid ev. snöbrist återbetalas 80 % av anmälningsavgiften dvs 1840 Kr.

För ytterligare information kontakta gärna Pia Andersson, tel. 0768 51 80 82

Välkommen!

Riktat erbjudande till medlemmar!

Riktat erbjudande till medlemmar i Vreta Kloster Golfklubb och Vreta Skid- och Motionsklubb

Planeringen av skidsäsongen 2016/2017 är i full gång och liksom tidigare säsonger har vi ett riktad erbjudande till medlemmar. Boka säsongskort 2016/2017 nu och betala senast 31 oktober

2016 till föregående säsongs pris

Skidkort 2016/17, medlem, enskild……………………………………..   900 kr

Skidkort 2016/17, medlem, familj………………………………………. 1 250 kr

Familj ska tydas så att det gäller två generationer, (oavsett antal barn) mantalsskrivna på samma adress. För ”generation ett” gäller medlemskap i VKGK eller VSoMK och för ”generation två” gäller att de inräknas i familjeavgiften så länge de är juniorer, 0-21 år. Ålder baseras på det år man fyller, och inte det datum man fyller.
Barn under 16 år åker alltid gratis på Vreta SkiCenter.

Klicka här. Fyll i samtliga uppgifter inkl föreningstillhörighet och klicka på rutan Skicka. Så snart vi har  behandlat din anmälan får du ett mejl med instruktioner för betalning och skidkortet skickas så snart betalningen registrerats.

Tips! Använd din friskvårdspeng

Har du kanske inte utnyttjat hela din friskvårdspeng? Längdskidåkning ingår i det skattemässiga begreppet motion/friskvård, vilket innebär att du som arbetstagare kan få hela, eller del av, avgiften ersatt av din arbetsgivare mot uppvisande av kvitto. Notera redan i anmälan om du önskar kvitto för friskvårdsbidrag.

Väl mött i vinterns skidspår!

Styrelsen

Erbjudande att teckna 5-årsavtal 2016/2017 – 2021/2022

Redan vid färdigställandet av Vretaslingan genomfördes en försäljning av 5-årsavtal och det var med den försäljningen som vi klarade den sista delen av egenfinansieringen som var en del av förutsättningarna för Leader-stödet. Konstsnöspåret har varit mycket välbesökt, besökare från när och fjärran, som verkligen uppskattat vår anläggning. Nyckeln till detta är en fantastisk hög spårkvalitet som få anläggningar kan mäta sig med.

Sedan starten har vi arbetat med att förbättra anläggningen och nu vill vi ta ett steg till. Vi har bytt till en effektivare pist/spårmaskin, köpt in en fyrhjuling med vagn och en skoter för spårning av natursnöspåren. Dessutom har vi utökat med två snökanoner. Allt detta har bidragit till snabbare snöläggning och högre kvalitet på spåren. Nästa steg för att förbättra anläggningen och snabba på snöläggningen är att höja möjligheten till högre eluttag så att vi kan använda alla fyra snökanonerna när det är riktigt kallt, vilket vi inte kan göra idag. Nu är den dimensionerad för 250 Ampere och behöver utökas till minst 500 Ampere. Detta medför en investering som ska finansieras och som ett led i finansieringen erbjuder vi Dig att teckna ett 5-årsavtal.

5-årsavtalet gäller från säsong 2016/2017 och 5 säsonger framåt och betalas som en engångsavgift.

Teckning kan ske under augusti 2016 och betalningen ska ske senast 15 september 2016.

Pris individ från 16 år……………………………………………………………………4.100 kr
Pris familj *……………………………………………………………………………….6.250 kr
* Familj ska tydas så att det gäller två generationer, (oavsett antal barn) mantalsskrivna på samma adress. För ”generation ett” gäller medlemskap i VKGK eller VSoMK och för ”generation två” gäller att de inräknas i familjeavgiften så länge de är juniorer, 0-21 år när avtalet startas. Ålder baseras på det år man fyller, och inte det datum man fyller.

Barn under 16 år åker alltid gratis i Vretaslingan

Anmälan sker genom mail till info@vretaslingan.se med uppgift om namn, personnummer, adress och telefonnummer på alla personer från 16 år. Meddela även om Du vill ha kvitto för friskvårdsbidrag. Efter anmälan skickas en avisering av avgiften ut via mail. Frågor angående erbjudandet mailas till info@vretaslingan.se

Varmt välkommen!

Vretaslingan ek förening
Styrelsen

Vreta Kloster Golfklubb erbjudande

Spela resten av året för 995 kr !!!

Vill du ta möjligheten att spela golf resten av året?
Då har vi ett unikt erbjudande för dig, spela obegränsat på Vreta Klosters alla golfbanor, 18-hålsbanan, Algominbanan eller 9-hålsbanan.

Priset för dig är endast 995:-.

Maila/ring kansliet om intresse finns. 013-169700 eller info@vkgk.se

Juniorerbjudande

Du ungdom 0-18 år, nu har du chansen att spela på korthålsbanan resterande del av säsongen för endast 100 kr…Passa på..

Anmälan till kansliet via mail eller telefon.  013-169700 eller info@vkgk.se