Alla inlägg av admin

Vreta SkiCenter officiellt Vasaloppscenter

PRESSMEDDELANDE 

Official Vasaloppet Center

Konstsnöanläggningen Vreta SkiCenter har utsetts till ett av landets
officiella Vasaloppscenter.
– Att Vreta SkiCenter certifieras av Vasaloppet är otroligt roligt, säger
Pontus Boström, ordförande i Vreta Skid- och Motionsklubb. Det sätter Linköping och Östergötland på Sverigekartan när det gäller längdskidåkning.

Vasaloppet har ett uttalat samarbete med ett 20-tal certifierade träningsanläggningar runt om i landet. Det är utvalda anläggningar med en medveten satsning på längdskidåkning, cykling eller löpning. Bara tre av de officiella Vasaloppscentren ligger söder om Stockholm, samtliga i Västra Götaland. Nu är även Vreta SkiCenter en av Vasaloppets särskilt rekommenderade anläggningar. Och Pontus Boström är mycket nöjd med det nya samarbetet.

-Vi har arbetat långsiktigt för att bli en av södra Sveriges bästa anläggningar när det gäller längdskidåkning och det här är ett bra kvitto på det arbetet, säger han. Om man ser vilka de andra certifierade anläggningarna är, så förstår man att vi har gjort något riktigt bra. Det här sätter Linköping och Östergötland på Sverigekartan när det gäller längdskidåkning.

-Vasaloppet är ett av landets starkaste varumärken när det gäller tävling och motion. Vi tror att samarbetet kan göra oss till ett av Linköpings mesta besöksmål vintertid. Och vi vill fortsätta utveckla anläggningen. Målet är att vi ska ha hela konstsnöspåret öppet efter en veckas kyla under en normalvinter. Men det kräver ytterligare investeringar i anläggningen.

Vreta SkiCenter omfattar totalt 21 km längdskidspår av varierande svårighetsgrad, varav 3,3 km med konstsnö. Konstsnöslingan drivs gemensamt av Vreta Skid- och Motionsklubb och Vreta Klosters golfklubb. Vreta Kloster GK:s ordförande Staffan Johansson ser samarbetet med Vasaloppet som ett sätt för klubben att ta ytterligare ett steg i att utveckla anläggningen till en toppmodern året-runt anläggning.

– Det unika samarbetet mellan Vreta Kloster golfklubb och Vreta Skid -och Motionsklubb visar att det går att utveckla både sin egen och en gemensam verksamhet, säger Staffan Johansson. Vi är ett mycket gott exempel i golf-Sverige på hur en golfanläggning kan utvecklas till en året-runt-anläggning.

För mer information, kontakta:
Staffan Johansson
Ordförande i Vreta Kloster golfklubb och Vretaslingan
staffan5308@hotmail.com
0766-77 26 91

Pontus Boström
Ordförande Vreta Skid- och Motionsklubb
pontus.bostrom@sef.se
072- 734 87 31

 

 

Erbjudande medlemmar att teckna 5 årsavtal

Erbjudande till medlemmar i
Vreta Skid- och Motionsklubb och Vreta Kloster golfklubb
att teckna 5-årsavtal 2017/2018 – 2021/2022
Obs förlängd anmälningstid till 15 oktober!

Alla 5-årsavtal som såldes vid färdigställandet av Vretaslingan har nu gått ut och under senaste säsongen har det kommit många frågor om möjlighet att köpa nya 5-årsavtal. Konstsnöspåret har varit mycket välbesökt, besökare från när och fjärran, har verkligen uppskattat vår anläggning. Nyckeln till detta är en fantastisk hög spårkvalitet som få anläggningar kan mäta sig med.
Sedan starten har vi arbetat med att förbättra anläggningen. Vi har bytt till en effektivare
pist/spårmaskin, köpt in en fyrhjuling med vagn och en skoter för spårning av natursnöspåren. Dessutom har vi utökat med två snökanoner. Allt detta har bidragit till snabbare snöläggning och högre kvalitet på spåren. Förra säsongen utökade vi möjligheten till högre eluttag, 500 Ampere,  så att vi kan använda alla fyra snökanonerna när det är riktigt kallt. Vi har ett gäng kompetenta snöläggare som tillsammans med idéella krafter kan jobba dygnet runt. Verksamheten inför kommande säsong planeras just nu och vi ser fram emot säsong 2017/2018.
Styrelsen har beslutat att ge medlemmarna möjlighet att köpa 5-årsavtal som gäller gäller säsong 2017/2018 och 5 säsonger framåt och betalas som en engångsavgift. Teckning kan ske t.o.m. 15 oktober 2017 och betalningen ska ske senast 31 oktober 2017.

Pris individ medlem från 16 år……………… …………………………………………4.300 kr
Pris familj medlem*…………………..…………………………………………………..6.750 kr

* Familj ska tydas så att det gäller två generationer, (oavsett antal barn) mantalsskrivna på samma adress. För “generation ett” gäller medlemskap i VKGK eller VSoMK och för “generation två” gäller att de inräknas i familjeavgiften så länge de är juniorer, 0-21 år när avtalet startas. Ålder baseras på det år man fyller, och inte det datum man fyller.
Barn under 16 år åker alltid gratis i Vretaslingan

Anmälan sker på här!  Anmälning där uppgift om namn, epostadress, telefonnummer, personnummer och adress och föreningstillhörighet på alla personer från 16 år lämnas. Meddela även om Du vill ha kvitto för friskvårdsbidrag. Efter anmälan skickas en avisering av avgiften ut via mail. Frågor angående erbjudandet mailas till info@vretaslingan.se
Varmt välkommen!
Vretaslingan ek förening
Styrelsen