Vreta SkiCenter officiellt Vasaloppscenter

PRESSMEDDELANDE 

Official Vasaloppet Center

Konstsnöanläggningen Vreta SkiCenter har utsetts till ett av landets
officiella Vasaloppscenter.
– Att Vreta SkiCenter certifieras av Vasaloppet är otroligt roligt, säger
Pontus Boström, ordförande i Vreta Skid- och Motionsklubb. Det sätter Linköping och Östergötland på Sverigekartan när det gäller längdskidåkning.

Vasaloppet har ett uttalat samarbete med ett 20-tal certifierade träningsanläggningar runt om i landet. Det är utvalda anläggningar med en medveten satsning på längdskidåkning, cykling eller löpning. Bara tre av de officiella Vasaloppscentren ligger söder om Stockholm, samtliga i Västra Götaland. Nu är även Vreta SkiCenter en av Vasaloppets särskilt rekommenderade anläggningar. Och Pontus Boström är mycket nöjd med det nya samarbetet.

-Vi har arbetat långsiktigt för att bli en av södra Sveriges bästa anläggningar när det gäller längdskidåkning och det här är ett bra kvitto på det arbetet, säger han. Om man ser vilka de andra certifierade anläggningarna är, så förstår man att vi har gjort något riktigt bra. Det här sätter Linköping och Östergötland på Sverigekartan när det gäller längdskidåkning.

-Vasaloppet är ett av landets starkaste varumärken när det gäller tävling och motion. Vi tror att samarbetet kan göra oss till ett av Linköpings mesta besöksmål vintertid. Och vi vill fortsätta utveckla anläggningen. Målet är att vi ska ha hela konstsnöspåret öppet efter en veckas kyla under en normalvinter. Men det kräver ytterligare investeringar i anläggningen.

Vreta SkiCenter omfattar totalt 21 km längdskidspår av varierande svårighetsgrad, varav 3,3 km med konstsnö. Konstsnöslingan drivs gemensamt av Vreta Skid- och Motionsklubb och Vreta Klosters golfklubb. Vreta Kloster GK:s ordförande Staffan Johansson ser samarbetet med Vasaloppet som ett sätt för klubben att ta ytterligare ett steg i att utveckla anläggningen till en toppmodern året-runt anläggning.

– Det unika samarbetet mellan Vreta Kloster golfklubb och Vreta Skid -och Motionsklubb visar att det går att utveckla både sin egen och en gemensam verksamhet, säger Staffan Johansson. Vi är ett mycket gott exempel i golf-Sverige på hur en golfanläggning kan utvecklas till en året-runt-anläggning.

För mer information, kontakta:
Staffan Johansson
Ordförande i Vreta Kloster golfklubb och Vretaslingan
staffan5308@hotmail.com
0766-77 26 91

Pontus Boström
Ordförande Vreta Skid- och Motionsklubb
pontus.bostrom@sef.se
072- 734 87 31